You are here: Home / Mat & Bak / Banankaka
Banankaka

Banankaka

Banankaka är något som jag bakar ofta hemma. Det är enkelt att göra och man tar tillvara på bananer som blivit övermogna. Jag tror ibland att killarna blir lite trötta på det men inte jag. Jag tycker det är gott till en kopp te.

Ingredienser:
100g smör eller margarin
3dl socker
2 ägg
5dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 bananer, ca 400g
1/2 dl kallt kaffe
Gör så här:
Smörj & bröa en hålform, ca 1,5 liter
Rör matfett & socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget
Blanda mjölet, bakpulvret, bikarbonat, ingefäran & kanelen. Och blanda med matfett, socker och ägg
Mosa bananerna, tillsätt dem och kaffet
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 tim i 175 grader
Låt kakan kallna och servera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top