You are here: Home / Hus & Hem / 20 december – Julstrumpor vid spisen
20 december – Julstrumpor vid spisen

20 december – Julstrumpor vid spisen

Jag tycker alltid att det ser så mysigt ut på film när barnen springer upp på morgonen och kikar i sina julstrumpor som hänger över spisen. I vår familj så firar vi ju med julklappar på julaftonskväll och väntar in tomten men vi fuskar lite och har en strumpa vid spisen ändå på julaftonsmorgon istället för juldagen. Det är toppen bra för barnen är ju så uppspelta att dom behöver få en klapp för att stilla sig något. Om inte annat för att ha något att pyssla med när jag och A fixar med mat, dukning och annat som ska fixas innan gästerna kommer.

När jag var lite så la jag alltid en julstrumpa under granen den 23 december och på julaftonsmorgon så hade tomten varit förbi och lagt i något gott till mig. Jag tyckte ett år att tomten gott kunde lägga i lite mer godsaker så jag provade helt enkelt att lägga dit ett par av mina kalasbyxor istället. Tomten fattade dock inte vinken. Det fanns ”bara” godis längst ner i ena foten:)
Förra året sydde jag nya julstrumpor åt hela familjen. Lille N hade ingen så det blev nya till oss alla. Jag använde ett stjärntyg som jag även sydde gardiner i. Tyvärr kan jag inte använda gardinerna i vardagsrummet i ”nya” huset. Men kuddarna som hör till passar ju till det mesta. Jag gillar verkligen stjärnor 🙂

Stora stjärnor.

Och små stjärnor 🙂

Andra sida är av juteväv. Jag piffade till det lite med filtfigurer som jag hittade på Ikea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top