You are here: Home / Mat & Bak / 18 december – Chokladfudge
18 december – Chokladfudge

18 december – Chokladfudge

Jag har aldrig gjort fudge innan. Det var lättare än knäck faktiskt och blev supergott. När man köper fudge i affären så brukar det mest smaka socker tycker jag men med denna blandning blev det mycket chokladsmak och i min smet daimsmak 🙂

Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram mjölkchoklad te.x daim eller schweizernöt.

Gör så här :
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ”.
Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig.
Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen.
Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet.
Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25  cm.

Källa: Jennysmatblogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top