You are here: Home / Högtid & Fest / 8 december – Mjuk pepparkaka med frosting och lingon
8 december – Mjuk pepparkaka med frosting och lingon

8 december – Mjuk pepparkaka med frosting och lingon

Varje år har vi lite glöggmys med vänner. Det är enkelt och det finns så mycket kul man kan bjuda på och göra som inte är så besvärligt. I år ska jag fixa knäck, ischoklad och mjukpepparkaka och lite annat smått och gott. Det blir nog tillräckligt, det mysiga är att få lite julstämning tillsammans med sina vänner 🙂 Allt detta såg jag fram emot men icke, jag började känna mig helt slut idag på förmiddagen, trött, yr och ont i halsen. Så vi avblåste vår glöggträff 🙁 Jag hann i allafall baka en smarrig kaka 🙂 Här kommer receptet:

 

Ingredienser:
200 g smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl gräddfil
3 msk pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
Frosting:
125 g philadelphiaost

50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl frysta lingon
Gör så här:
Vispa socker och ägg poröst och tillsätt sedan det rumsvarma smöret och gräddfilen.
Blanda samman mjöl, bikarbonat och pepparkakskrydda.
Sikta och vänd ner de torra ingredienserna i degvätskan.
När allt är blandat så häll smeten i en form och grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Blanda ihop frostingen medans du väntar på att kakan skall bli klar.
Bred den inte på kakan förrän kakan är kall.
Garnera med lingon först när du skall bjuda på kakan.

Källa: Livsstil och mys på Tingvalla

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top